שועל
כי פיקח לומד מניסיונם של אחרים
|
במשיכת מזומן מכספומט בחו"ל (באמצעות כרטיס האשראי שלך): כל משיכה כרוכה בעמלה קבועה בגובה 4$ -לכן עדיף לעשות משיכה אחת קצת יותר גדולה במקום שתיים קטנות.
אל תחכה לרגע האחרון כדי לגלות שהדרכון שלך, או של מי מבני המשפחה שלך, אינו בתוקף. גילוי מאוחר כזה יעלה לך הרבה בטרטור וריצות של הרגע האחרון ואולי אף ב-1,200 ש"ח במקרה ותצטרך להאריך את תוקף הדרכון בשדה התעופה בו במקום. בדוק מדי פעם את תוקף הדרכונים, רשום לעצמך תזכורת וזכור גם שזול הרבה יותר לחדש את תוקף הדרכונים בין נובמבר לפברואר - גם אם כמה חודשים לפני שפג תוקפם. קרא עוד פרטים כמה ולמה בפוסט נפרד בנושא.
גם אם אתה מתכוון לנווט באמצעות אפליקציית Waze, קח איתך בתיק המסמכים גם את 'סיפור הדרך' משדה התעופה אל היעד/ים הראשון/ים שלך (בית מלון, משרדים, מקום מפגש וכו'). באתר Yahoo Maps תוכל לקבל את סיפור הדרך ולהדפיס לך עותק קשיח שלו. העותק המודפס יעזור לך במקרה ולא מצאת SIM מקומי לטלפון הסלולארי שלך או שמסיבה כלשהי אינך יכול להתחבר לשירותי הגלישה הסלולארית.
גם הדרך הטובה ביותר להמנע מחיוב על משקל עודף (אובר-וייט) - ועדיין לנצל את כל מכסת הקילוגרמים שמותר לך להעלות לטיסה - היא לעשות שימוש ב- משקל מזוודות נייד - שגודלו כגודל שלט רחוק ממוצע, משקלו כ-200 גרם ומחירו כ-50 ש"ח. כך תוכל לדעת עוד במלון, בשלב האריזה, אם חרגת ובכמה. אגב, בטיסות לואו-קוסט החיוב על משקל יתר יכול לעלות לך יותר מאשר כרטיס הטיסה עצמו... קרא בפוסט נפרד עוד כמה טיפים בנושא מזוודות ומטען בנסיעה לחו"ל.
אתה יכול לרכוש לילד שלך טלפון חכם ועדיין לא להתרושש. באתרי הקניות ברשת תוכל לקנות טלפון חכם, עם מסך גדול, בגירסה אחרונה של מערכת הפעלה, וכל זאת בפחות משלוש מאות שקלים. קרא פרטים נוספים...
נוסע לחו"ל? - קרא כמה טיפים לצמצום בהוצאות הטלפון
חשבון הטלפון שלך עלול להפתיע אותך לאחר חזרתך מחו"ל. קרא כמה עובדות וטיפים בנושא כדי למנוע הוצאות והפתעות מיותרות.
פורסם ב-10.2.2015 בפוסט זה תוכל לקרוא כמה עובדות שלא ידעת אודות הרשת הסלולארית ודרכים לעשות שימוש נבון בטלפון בחו"ל.
לרכוש SIM מקומי - האופציה הכי זולה לעשות שימוש בטלפון סלולארי בחו"ל הינה לרכוש כרטיס SIM מקומי. כך השיחות שלך מחו"ל לישראל יחויבו כשיחות יוצאות של לקוח מקומי (ולא של 'אורח') וכך לא תחויב עבור שיחות נכנסות.
שמור על האפשרות ליצור איתך קשר - גם אם אתה רוכש בחו"ל מספר טלפון מקומי (כרטיס SIM חדש), זכור שיש הרבה גורמים בארץ אשר לא קיבלו את המספר החדש הזה ועדיין צריכים לשמור איתך על קשר. גם במקרים דחופים. קולגות בעבודה, ספקים, לקוחות, שכנים, הפקידה בבנק. קח בחשבון את האפשרות שחברת האשראי תתקשר אליך על מנת לבדוק את פשר החיובים הגבוהים ולוודא שאכן אתה בחו"ל ומבצע את כל הוצאות אלו. אם לא תהיה אפשרות ליצור איתך קשר יתכן והדרך שלך לגלות שחיפשו אותך היא כאשר כרטיס האשראי שלך ייחסם... ההמלצה הפשוטה, אך הפחות נוחה: לשאת שני טלפונים - מכשיר אחד עם המספר הישראלי לקבלת שיחות דחופות/קצרות/חשובות ומסרונים (קבלת מסרונים אינה כרוכה בחיוב) והמכשיר השני עם המספר המקומי. יש פתרון חכם יותר ונוח יותר. קרא פרטים בהמשך.
למסרונים אין 'עקוב אחריי' - אתה יכול לרכוש שירות "עקוב אחריי" אשר מפנה את כל מי שהתקשר אל המספר הישראלי שלך אל המספר החדש/הזמני/המקומי שקנית בחו"ל אבל עליך לזכור שאין 'עקוב אחריי' למסרונים...
"עקוב אחריי" אל התיבה הקולית - אולי זה יפתיע אותך אבל כאשר אתה בחו"ל, ומטייל עם מספר הטלפון הישראלי שלך, שיחה אשר לא נענתה ומופנית אל התיבה הקולית, מחויבת כאילו ביצעת שיחה יוצאת מחו"ל אל התיבה הקולית שלך הנמצאת בישראל. אמנם זה מוזר: גם המתקשר נמצא בישראל, גם התיבה הקולית נמצאת בישראל ועדיין החיוב הינו כאילו בוצעה שיחה יוצאת מחו"ל לישראל. מנפלאות הרשת הסלולארית. ההמלצה: לפני היציאה לחו"ל בטל את ה-'עקוב אחריי' אל התיבה הקולית.
על מנת שהקרובים אליך בארץ יוכלו להתקשר אליך מבלי לשלם עבור שיחה בינלאומית, ועל מנת שאתה תוכל להתקשר אליהם במחירים מופחתים, ההמלצה היא להרשם לשירות 'עקוב אחריי' - כמו זה המספקת חברת Local 03 - המאפשר לקרובים אליך להתקשר למספר קווי ישראלי (בעלות של שיחה מקומית) והשיחה תופנה אל המספר הזמני (כרטיס ה-SIM החדש) שרכשת בחו"ל. שירות זה יאפשר לך גם להתקשר לישראל בעלות מופחתת (פחות מאשר עלות שיחה בינלאומית יוצאת מהמספר החדש שרכשת בחו"ל אל ישראל).
וזהו גם הבסיס לפתרון החכם והנח שצוין קודם. לאחר שרכשת שירות של לוקאל-03 אתה יכול להתקשר עם המפעיל הסלולארי שלך (או לעשות זאת דרך ממשק הניהול שיש לך בתור לקוח) ולהגדיר 'עקוב אחריי' של כל השיחות כך שכל מי שמתקשר אליך למספר הסלולארי הישראלי שלך יעבור אוטומטית אל מספר הלוקאל-03 שלך ומשם כל מי שמתקשר אליך יגיע אל המספר המקומי שרכשת בחו"ל.
אגב, גם לקו הטלפון של לוקאל-03 יש תיבה קולית. הודעות קוליות שישאירו לך בתיבה יעברו אל תיבת הדואר האלקטרוני שלך ואתה תוכל לקבל ולשמוע אותן לאחר כניסה לתיבת הדואר האלקטרוני - או באמצעות הטלפון החכם - או באמצעות המחשב הנייד (ללא צורך להתקשר לתיבה הקולית).
שים לב : כאשר אתה בחו"ל אתה עדיין זקוק לטלפון חכם ושירותי דאטה (חבילת גלישה) - לצורך שימוש באפליקציית ניווט, וואטסאפ ואחרות. לכן את כרטיס ה-SIM החדש שרכשת התקן בטלפון החכם שהבאת מהארץ בעוד את כרטיס ה-SIM הישראלי התקן בטלפון פשוט אשר יוכל לקבל שיחות (אם לא עשית 'עקוב אחריי' כמפורט בחלק הקודם) ומסרונים. אם הבאת שני טלפונים חכמים זה אף עדיף. רק זכור לחסום את המספר הישראלי משירותי דאטה (תוכל להמשיך ולגלוש דרך ה-WiFi) או שתסגור אפליקציות לא חיוניות אשר עלולות להמשיך ולצרוך את חבילת הגלישה שלך - דואר אלקטרוני עם צרופות, פייסבוק (סרטונים) ועוד.
שים לב: תקן GSM ישראלי אינו זהה לתקן GSM אמריקאי. אם הבאת מכשיר טלפון ישן - לצורך התקנת כרטיס ה-SIM הישראלי - רק לצורך קבלת שיחות ומסרונים - הוא צריך להיות מכשיר התומך בשני התקנים אחרת אתה עלול לגלות שהטלפון אשר עבד בישראל אינו שמיש בארצות הברית.
טלפונים חכמים נחלקים לשני סוגים - הטלפונים מדור רביעי שייכים לסוג אחד ולסוג השני שייכים טלפונים בטכנולוגיית LTE. כאשר מגדירים לך את הטלפון לעבודה ברשת האמריקאית ודא בו במקום שהטלפון יכול לבצע את כל הפעולות: גלישה (דאטה), שליחת מסרונים ופעולה משולבת - העברת תמונה בתוך מסרון (שזו פעולת MMS). אם הטלפון שלך הוגדר כ-LTE בעוד הוא דור רביעי בלבד פעולה משולבת זו לא תעבוד כשורה. חבל שתגלה זאת רק לאחר שעזבת את נקודת המכירה.
למטיילים ברגל, במוניות, אוטובוסים וברכבת התחתית, מומלץ לשאת בתיק הגב סוללה חיצונית אשר יכולה לטעון את סוללת הטלפון הסלולארי - כך תשארו זמינים במהלך כל יום הטיול. פרטים בפוסט נפרד בנושא הסוללה החיצונית.
כמו כן, מומלץ לקחת כרטיס אשראי נוסף ולעדכן את חברת האשראי במספר הטלפון שלך בחו"ל - קרא מדוע..
קרא גם כיצד תוכל להמשיך ולצפות - גם בחו"ל - בכל תכניות הטלויזיה הישראלית - מכל הערוצים והניתנות על ידי שתי ספקיות הכבלים (הוט ו-Yes) - אם רק תקח איתך את המחשב הנייד שלך. קרא פרטים נוספים...