top of page

|

טיפים לשיפוצים בדירה חדשה

כל השינויים, השיפוצים והתוספות שאתה מתכנן לעשות לאחר המעבר לדירה החדשה פשוט לא יקרו. הם יידחו ויידחו במשך שנים (אם בכלל יבוצעו), יעלו לך יותר כסף (כולל אבדן ימי עבודה - 'צריך לשמור על הפועלים כי הדירה מרוהטת') ויהיו כרוכים באי נוחות לכל המשפחה (לכלוך ואבק בכל הבית). לכן, ההמלצה היא לדחות את המעבר לדירה החדשה, לגייס את הסכומים הנחוצים ולבצע את כל עבודות אלו לפני הכניסה לדירה.

טיפים לשיפוצים בדירה

חשוב מאד. בנושא בטיחות. על מנת למנוע סכנת התחשמלות. אם החליפו בדירתך את צנרת המים הישנה - רוב הסיכויים שצנרת המתכת הוחלפה בצנרת פלסטיק. במקרה כזה בוטלה ללא ידיעתך ההארקה לדירה שלך. במצב כזה קיימת סכנה חמורה להתחשמלות. ולכן, בכל מקרה, בגמר השיפוצים בצע בדירה בדיקת הארקה על מנת לוודא שלא קיימת סכנת התחשמלות. אל תחסוך. מדובר בבטיחות של דיירי הבית. את הבדיקה צריך לבצע חשמלאי מוסמך. קרא בפוסט נפרד עוד טיפים בנושא שיפוצים.

טיפים והמלצות לעיצוב מטבח

עומד להזמין תנור אפייה חדש? - בדוק גם עד כמה עמוק התנור. לכל דגם עומק שונה. אל תתייחס רק לרוחב התנור (60 או 90 או אחר) כי אם גם לעומק שלו. תתפלא, אבל יש תנורים שהם לא עמוקים מספיק ובמקרה של מגש פיצה עגול הדלת לא תוכל להסגר עד הסוף. חבל לגלות זאת אחרי שהתנור נרכש והותקן...

טיפים והמלצות לעיצוב מטבח

שוקל לבנות במטבח 'אי' וסביבו כסאות בר? - שקול שוב האם לאמץ את טרנד זה. ישיבה על כסאות בר נוחה פחות מאשר ישיבה על כסאות בגובה רגיל כאשר הרגליים מונחות על הרצפה. הנחת הידיים על השיש הקר נעימה פחות מאשר הנחת הידיים על לוח עץ. נפילה של ילד מכסא מסוכנת תמיד וכאשר מדובר בכסא בר גבוה היא מסוכנת עוד יותר.

 
נקודות חשובות בתכנון מטבח חדש - גם של מים וחשמל.

 

גם אם שכרת ארכיטקט וגם אם נעזרת ביועצת שיווק של חברת המטבחים, הנה הרשימה שתעזור לך לוודא ששום היבט לא נשכח.

 

  • האם התחשבת בכל ההיבטים של מיקום המקרר וגודל הנישה המוקצית למקרר (קרא פירוט בפוסט נפרד העוסק בתכנון הנישה עבור המקרר).

  • האם מתוכננת הקמת 'אי' במטבח? האם האי יכלול כיור או ישמש רק כמשטח עבודה/שולחן? אם יהיה באי ברז וכיור - יש להכין נקודת ביוב במיקום של האי. האם תהיה נקודת חשמל למערבל מזון? 

  • האם נקודת המאור של המטבח תהיה באמצע חלל המטבח או מעל שולחן המטבח, משטח העבודה או ה-'אי'? 

  • ביחידת ארון המטבח המוקצית עבור הכיריים - מתחת לגובה השיש – נקודת חשמל נחוצה למצת הכיריים (גם אם מדובר בכיריים המבוססות על גז).

  • אם תבחר להתקין כיריים המבוססות על חשמל (ולא גז) אז שקע חשמל זה צריך להיות בעל הזנה תלת-פאזית.

  • לגבי נקודת ההזנה של גז הבישול (אם לא בחרת בכיריים המבוססות על חשמל) – אם יש מגירה מתחת לכיריים אז קח בחשבון שהמגירה לא תהיה עמוקה עד הקיר – יתכן והמגירה תהיה עמוקה פחות כדי להשאיר בינה ובין הקיר מקום עבור ברז הגז.

  • מעל חלק הארון המוקצה עבור הכיריים – בגובה הקרוב לתקרה – נקודת חשמל הנחוצה להפעלת קולט האדים. לנקודה זו לא צריך להיות מתג בקיר מאחר והמתג המפעיל את קולט האדים נמצא בגוף הקולט (בלוח כפתורי הפעלה של המכשיר עצמו).

  • בנישת המקרר – בגובה המקרר – נקודת חשמל עבור המקרר. ברז מים להזנת מודול קוביות הקרח ובר (אם יש למקרר בר מים קרים). נקודת ביוב אם יש למקרר מודול של בר מים קרים. 

  • בארון המוקצה עבור התנור/מיקרוגל – שקעים במספר מספיק לכל היחידות המתוכננות.

  • ביחידת הארון הסמוכה למודול מדיח הכלים (כדי שלא יהיו מאחורי מדיח הכלים עצמו) – נקודת ברז מים עבור המדיח, נקודת ביוב עבור המדיח או חיבור אל נקודת הביוב אשר מתחת לכיור (שים לב כי צריך להיות מעבר בקיר/ות העץ מחלק הארון המוקצה עבור מדיח הכלים אל חלק הארון בו נמצאת נקודת הביוב.

  • מתחת לכיור – נקודות מים חמים וקרים – הזנה לברז לכיור. נקודת חשמל אם מתוכנן טוחן אשפה.

  • מעל השיש – בקצות ואמצע משטח/י העבודה – שקעים עבור המכשירים השונים (תמי4, קומקום חשמלי, מערבל מזון, מחמם בקבוקים, טוסטר וכו'). ההמלצה היא לעשות לפחות בפינות משטחי העבודה שקעים כפולים כדי לחסוך את עקירת אריחי החיפוי לצורך הוספת שקעים אשר יהיו נחוצים בהמשך וכן לחסוך את הצורך בשימוש במפצלים חשמליים חד-פעמיים.

  • נקודת חשמל מעל גובה ארון עליון של המטבח (או קלאפה) אשר תזין את הספוטים הנמצאים מתחת לגובה הארון העליון (או הקלאפה). נקודה זו תהיה מחוברת למתג מאור נפרד של המטבח.

  • שקע חשמל ושקע כבלים לחיבור פלזמה קטנה במטבח.

  • במקרה ומתוכננת הקמת 'אי' במטבח ובאי יהיה כיור אזי יש להקים נקודת מים וביוב עבור ה-'אי'. נקודת חשמל עבור מערבל מזון אשר יופעל, אם יופעל, על האי. האם תהיה נקודת מאור נפרדת מעל ה-'אי'?

  • זכור כי גם בר המים צריך גם הזנת מים.

  • באיזור הכיריים - על הקיר - אל תשאיר שקעי חשמל או מתגים - לא של אור ולא של תריסים חשמליים - אלא אם כן אתה מגביה אותם כך שחום הכיריים לא יתיך את הפלסטיק.

  • בתכנון הכיור והשיש - זכור את עובי בסיס ברז הכיור. קח בחשבון שאתה חייב להשאיר מספיק מקום בין הכיור לבין הקיר (תוך שאתה לוקח בחשבון את עובי החיפוי שעל הקיר) עבור בסיס ברז הכיור. ישנם ברזים שהבסיס שלהם מאד רחב ואם לא השארת מספיק מקום בין הכיור לקיר, אתה תצטרך להתקין אותם לצד הכיור (במקרה כזה הברז יצטרך להיות בעל צוואר מאד ארוך כדי שפתח המים יגיע למרכז הכיור).

  • אם במטבח עובדים שניים או יותר, צריך לחשוב היכן ימוקמו שטחי העבודה - והיכן יהיו המעברים - כך שעובד אחד לא יפריע לאחר.

 

קרא בפוסט נפרד טיפים לבחירת גוף תאורה צמוד תקרה - במטבח או בחדרים.

 

קרא בפוסט נפרד עוד טיפים והמלצות לגבי ביצוע עבודות שיפוץ  - כולל בכל הקשור לחוזה ההתקשרות עם הקבלן (הגדרת לוחות זמנים הן לשלבי הביצוע - לא רק מועד סיום - והן לתשלומים ועוד.

שיפוץ והחלפת מטבח
טיפים ליצירת סביבה מוגנת לילדים

כמה טיפים ליצירת סביבה בטוחה יותר עבור הילדים.

bottom of page