top of page

|

טיפים בנושא שימוש בטלפון סלולארי

אתה יכול לאתר את הילד שלך שהלך לאיבוד אם הטלפון הסלולארי שנתת לו ידווח על מיקומו לטלפון הסלולארי שאתה מחזיק. קרא כיצד תוכל לעשות זאת...

טיפים בנושא מזון ותזונה

שמור על הגוף שלך. שתה פחות קפה ויותר תה ירוק, והמתק אותו עם תמצית סטיביה. ויסוצקי משווקת תה כזה בשקיק הכולל כבר את עלי הסטיביה ("בילט-אין"). ללא סוכר ולא ממתיקים מלאכותיים.

טיפים והמלצות בנושא בטיחות

מברשת השיניים - שלך ושל שאר בני המשפחה - היא מצע לחיידקים ותרביות. מעבר לכך היא נשחקת ומתבלה עם השימוש. מומלץ להחליף אותה בחדשה כל שישה חודשים לכל היותר. קרא בפוסט נפרד על עוד משימות חשובות וחוזרות וטיפ לניהול נכון של משימות חוזרות אלו.

ביטוח בריאות לכל המשפחה דרך קולקטיב

אם רכשת ביטוח בריאות לכל המשפחה דרך קולקטיב כלשהו (מקום עבודה וכד') כדאי שתרשום לעצמך : כאשר הילד יגיע לגיל שהוגדר בפוליסה, הפוליסה אינה תקפה עוד (תוקף הפוליסה אינו מוארך אוטומטית). מומלץ לבדוק מתי עליך להגיש בקשה להמשך הביטוח של הילדים - בהגיעם לגיל 18 או 21. באם לא תגיש בקשה כזו תוך X ימים ממועד פקיעת תוקף הביטוח של הילד (על פי ההגדרה בפוליסה) יהיה עליו לרכוש פוליסת ביטוח חדשה וזה אומר הצהרת בריאות, תקופת אכשרה (תקופה במהלכה הביטוח אינו תקף במלואו), מחיר גבוה יותר (במיוחד אם מדובר בקולקטיב) ויתכנו אף החרגות לפוליסה. במקרים מסוימים יתכן אף שחברת הביטוח תסרב לבטח את הילד.

מדוע צריך כפפות בכל טיול חורף

הכפפות הן לא רק כדי לשמור על חום הידיים אלא גם כדי לשמור על הפנים בכלל ושלמות השיניים והאף בפרט. הכפפות מאפשרות לטייל בנוחות עם הידיים מחוץ לכיסים. במקרה ותחליק על שלג, קרח או בוץ תוכל לבלום את הנפילה באמצעות הידיים הפנויות - משהו שלא תוכל לעשות כאשר הידיים כלואות בתוך הכיסים...

טיפים בנושא טיפולים רפואיים בחו"ל

בנושא מימון הטיפולים הרפואיים: במקרה של הוצאות רפואיות גבוהות עקב מחלה קשה, או נכות, של בעל קרן פנסיה או קופת גמל, או של קרוב משפחה שלו, ניתן למשוך כספים מקרנות/קופות אלו ללא חיוב במס. פרטים נוספים בכתבה מפורטת בנושא זה - כתבה אשר התפרסמה באתר חדשות. להלן קישור לפוסט העוסק גם בנושא זה.

טיפים בנושא טיפולים רפואיים בחו"ל

עם האבחון ועם תחילת הטיפולים - הכן לך יומן הטיפולים הרפואיים: מסמך אקסל ובו עמודות תאריך, תיאור (האם ערב חג, חג, חוה"מ, SUNDAY אם בחו"ל), תיאור (בדיקת דם, סריקה, טיפול, פגישת ייעוץ), הערות (האם יצאו בדיקות תקינות או חו"ח עלו בעיות כלשהן ומהן). קח איתך תמיד - ובמיוחד לפגישות יעוץ - עותק מודפס של הגירסה המעודכנת ביותר של היומן. הוסף פרטים בכתב יד ואח"כ עדכן את המסמך השמור במחשב וחוזר חלילה. הנה דוגמא ל תבנית מסמך אקסל היכולה לשמש אותך לצורך ניהול יומן הטיפולים.

טיפים בנושא טיפולים רפואיים בחו"ל

במקרה והתפטרת ממקום העבודה שלך בעקבות גילוי מחלה קשה בבן משפחה ועל מנת להתמסר לטיפול בו: אם אתה מעל גיל 35 ויש לך שלושה ילדים אתה זכאי למספר גדול יותר של ימי אבטלה, להם אתה זכאי מיד עם ההתפטרות (ללא המתנה). לפני שאתה מתפטר בדוק היטב אם אין החרגות לכלל זה - בדוק מה כלול ומה מוחרג.

התיישנות על תביעות בביטוח לאומי

את ביטוח לאומי תוכל לתבוע רק 'שנה אחורה'. לכן עליך לגלות מהר את הטעויות שעשית ולזהות מהר את הקצבאות שלא תבעת. חשוב מאד: במקרים רבים משולמת קצבת נכות גם על תקופה הקודמת למועד האבחון. מדובר על חודשים בהם הנכה סבל מהמחלה עוד לפני שאובחנה. רבים אינם יודעים זאת ומסתפקים בקצבה המשולמת להם ממועד אבחון המחלה (המועד בו נקבע ממה בדיוק סובל החולה) ואינם תובעים את הגמלה בגין החודשים בהם החולה סבל מהמחלה ותסמיניה עוד לפני מועד האבחון המדויק.

נסיעה לחו"ל עם שני כרטיסי אשראי

המומלץ לטוס לחו"ל עם שני כרטיסי אשראי וגם לשמור על האפשרות לקבל את הודעות חברת כרטיסי האשראי.  קרא בפוסט נפרד מדוע...

הכנות לנסיעה לחוץ לארץ

מייבש שיער המופעל בחיבור לרשת חשמל בתקן 220V יינזק, ייהרס ויושבת לחלוטין אם תחבר אותו לרשת חשמל בתקן 110V.

הסבר: מייבש שיער (בשונה ממטען לטלפון או אף חלק ממחליקי השיער) הינו מכשיר עם מנוע חשמלי. בעוד מכשירים ללא מנוע יפעלו - גם אם בחוסר יעילות - ברשת 110V במקום 220V - הרי שכאשר מדובר במכשיר עם מנוע, התדר השונה של הפולסים יפגע במנוע וישבית את המכשיר. בנסיעה לארצות הברית (או מדינה אחרת בה רשת החשמל הינה 110V) אל תקח את המכשיר אשר שימש אותך בישראל אם אינו מותאם לרשת החשמל באותה מדינה.

טיפול רפואי בחוץ לארץ

כמה טיפים והמלצות למי שנדרש לטוס לטיפול רפואי בחו"ל - חלק א' - היערכות לנסיעה.

 

טיסה לטיפול רפואי שונה לגמרי מטיסה לטיול או חופשה. משך ועלות השהות בחו"ל, מצבו הרפואי של המטופל והצורך ליצור סביבה תומכת - כל אלו יוצרים מצבים שלא ניתקלים בהם בטיסות לנופש. קרא כמה טיפים והמלצות בנושא.

 

פורסם ב-8.8.2015 פוסט זה נחלק לשני חלקים עיקריים: חלק ראשון :היערכות לטיסה, וחלק שני: השהות בחו"ל (כולל היערכות לחזרה לישראל). קרא את פוסט זה עד סופו לפני שתגש ליישום.

 

ההמלצות נכתבו על בסיס ניסיונו האישי של הכותב. על הקורא לבדוק את רלוונטיות כל המלצה ולבחון את התאמתה למצבו האישי והרפואי בטרם אימוצה ויישומה. הכותב אינו קשור בכל קשר לאף אחד מהחברות והגופים המסחריים המצוינים בפוסט זה.

 

היערכות לטיסה לטיפול רפואי בחו"ל

 

אשרת כניסה בדרכון - אם אתה נדרש לעבור טיפול רפואי בארצות הברית או מדינה אחרת המחייבת את המבקרים בה לקבל אשרת כניסה - אל תשתהה - עיכוב בהוצאת אשרת כניסה עלול לגרום לדחיית מועד הטיפול הרפואי.

 

שים לב: אשרת כניסה לארצות הברית חובה עליך לזכור כי הדרכון צריך להיות בתוקף במשך לפחות 6 חודשים מעבר לתקופת השהות (המתוכננת) בארצות הברית, ​ וחייב להיות לפחות דף אחד פנוי להדבקת מדבקת הויזה.

 

במידת הצורך הארך את תוקף הדרכון או הוצא דרכון חדש. קרא בפוסט נפרד טיפ בנושא הארכת תוקף דרכונים.

 

מחלקת עסקים ודגם רכב שכור - משך הנסיעה משליך על כרטיס הטיסה שתרכוש ודגם הרכב שתשכור. אתה נוסע לתקופה ארוכה והמטען שלך יהיה גדול וכבד. כנוסע במחלקת עסקים אתה רשאי לשאת מטען גדול וכבד יותר. לעיתים מצבו הרפואי של החולה מחייב טיסה במחלקת עסקים במיוחד במקרה בו הנוסע נוטרופני (המערכת החיסונית שלו חלשה). אם יש לך פוליסת ביטוח בריאות פרטית, בדוק עם חברת הביטוח איזה כרטיס טיסה אתה מקבל עבור המטופל והמלווה (אחד). לגבי הרכב השכור, במקרה של טיסת משפחה שלמה יהיה עליך לשכור ואן (לשבעה נוסעים).

 

החזרת רכב ליסינג - אם החברה בה אתה עובד העמידה לשימושך רכב ליסינג: מומלץ להחזיר את הרכב לחברה וזאת על מנת להיות פטור מעלות הליסינג ושווי השימוש. יתכן והחזרת הרכב לחברת הליסינג כרוכה בקנס. בדוק את הכדאיות ובמקרה הצורך רק אחסן את הרכב בחניון החברה על מנת שלא יקוזז מהשכר שלך שווי השימוש ברכב.

 

רשיון נהיגה בינלאומי - חובה עליך להוציא רשיון נהיגה בינלאומי (ב-מ.מ.ס.י. - אבל לא רק - יש עוד גורמים המורשים ומוסמכים לנפק רשיונות נהיגה בינלאומיים) ולשאת אותו בצמוד לרשיון הנהיגה הישראלי (מפלסטיק). במקומות רבים אין תוקף לרשיון הנהיגה הבינלאומי כאשר אינו צמוד לרשיון הנהיגה הישראלי.

 

מסגרת אשראי - פנה אל חברת האשראי וסניף הבנק והגדל את מסגרת האשראי שלך לסכום המכסימאלי שאתה יכול לקבל. אומדן לא מוגזם של סך ההוצאות למשפחה בת חמש נפשות (לפרק זמן של כחודשיים בארה"ב, לדוגמא) הינו כ-100,000 ₪ (מעבר להוצאות הטיפול הרפואי. מדובר בהוצאות מזון, דיור, רכב (השכרה, ביטוחים, דלק, חניה וכיו"ב). גם אם תוכל להתנהל עם מסגרת אשראי קטנה יותר, ודא שיהיו כ-50,000 ₪ בחשבון העו"ש – הדבר יחסוך לך הרבה התעסקות עם מגבלת מסגרות האשראי. ודא שיש לך אפשרות להתחבר לאתר האינטרנט של הבנק בו מתנהל חשבונך וכן לחברת כרטיסי האשראי (שם משתמש, ססמא בתוקף וכו') על מנת שתוכל לעקוב מרחוק אחר מצב חשבונות אלו. ודא שלחברת כרטיסי האשראי יש את כתובת הדוא"ל שלך ומספר הטלפון שלך לצורך יצירת קשר במקרה של בעיה - לא תרצה לגלות את הבעיה רק כאשר יחסמו לך את הכרטיס או את החשבון. לאור מקרים רבים של זיוף כרטיסים, מומלץ מאד שתסע עם יותר מכרטיס אחד. קרא פוסט נפרד בנושא זה.

 

ביטוח מטען וביטוח בריאות – רכוש פוליסת ביטוח נסיעות (בריאות ומטען) וודא כי היא תואמת את מצבו הרפואי של המטופל ושל המלווים (באם מישהו מהמלווים סובל ממחלה כרונית כלשהי). ודא כי ביטוח הבריאות יהיה תקף עד מועד הגעתך ארצה (במקרה של טיסה לארצות הברית מדובר ביום אחד, או יומיים – תלוי במסלול הנסיעה – לאחר מועד יציאתך מארצות הברית). חברות ביטוח נמנעות מלמכור פוליסת ביטוח נסיעות (חלק הבריאות) עבור המטופל.  שים לב: אם רכשת כבר פוליסת ביטוח בריאות פרטית אז חברת הביטוח (המממנת את טיפול הרפואי) תוכל לבטח גם את המטופל בביטוח נסיעות (חלק הבריאות שלו) המכסה גם אירועים אשר אינם קשורים למחלה שהטיפול בה הוא סיבת הנסיעה.

 

קופת חולים וחברת ביטוח  – בדוק הן בקופת החולים והן בחברת הביטוח (אם רכשת ביטוח בריאות פרטי) מהן תקרות המימון של נסיעה זו בכל אחד מסעיפי ההוצאות של נסיעה זו והשהיה בחו"ל (דיור, כלכלה, רכב וכו'). גם אם נמסר לך כי רכב שכור אינו 'מכוסה' עליך לזכור כי מגיע לך החזר בגין נסיעה בתחבורה ציבורית ויתכן כי חברת הביטוח תכיר בהוצאות הרכב השכור - או חלקן - במקום בהוצאות תחבורה ציבורית. אם הטיפול ניתן בעיר גדולה אזי תוכל להסתמך על תחבורה ציבורית אולם אם הטיפול ניתן בעיירה מרוחקת יתכן ולא תוכל להסתמך על תחבורה ציבורית כי היא פשוט לא קיימת. בדוק בקופת החולים האם מגיע לך החזר עבור הוצאות שהייה בחו"ל גם ללא הגשת/הצגת קבלות מקוריות – שאותן תצטרך להעביר לחברת הביטוח.

 

השכרת רכב – אם הטיפול ניתן בבפרבר שקט בו אין כל אפשרות להתנהל ללא רכב צמוד: ההמלצה היא לשכור רכב גדול כגון SUV. אם מדובר בנסיעה של משפחה ההמלצה החמה היא לשכור VAN (שבעה מקומות). הדלק בארצות הברית זול מאד (הרבה יותר זול מאשר בישראל) ולכן עלות הדלק אינה מהווה מרכיב מרכזי בשיקול האם לשכור את הרכב הגדול. לעומת זאת תא מטען גדול הינו הכרחי – במיוחד בנסיעה של משפחה. כאשר הינך שוכר רכב לתקופה כה ארוכה אתה תעבור לתעריף חודשי ומחיר ההשכרה יהיה נמוך מאד – הרבה יותר נמוך מתעריף שבועי.

 

אל תשלם אוטומטית עבור נהג נוסף - קרא טיפ בפוסט נפרד באתר זה על האפשרות לפטור מתשלום עבור נהג נוסף.

 

חידוש חוזה השכרת רכב - יש חברות השכרת רכב בהן לא ניתן להשכיר רכב ליותר מחודש. כאשר הינך נוסע לחודשיים החוזה בעצם מתפצל לשניים ואתה תצטרך להגיע לסוכנות השכרת הרכב לאחר חודש לצורך חידוש החוזה (פעולת Rewrite). בדוק וודא זאת במעמד הזמנת הרכב.

 

כסא בטיחות - במקרה והמטופל, או אחד המלווים, הינו ילד צעיר - מאחר והחוזה ההשכרה 'מתפצל' למספר תקופות – אתה עלול לגלות שהשכרת כסא בטיחות עולה לך הרבה יותר. ברוב חברות ההשכרה הכלל הוא 'X דולר ליום עד תקרה של Y דולר לכל תקופת השכרה' – כאשר החוזה מתפצל לשני חוזים בני חודש (או שלושה חוזים) אתה עלול לגלות שאתה נדרש לשלם פעמיים, או שלוש פעמים את סכום ה-Y. במחיר כזה אתה יכול לגלות שכדאי לך להביא את כיסא הבטיחות מישראל או לרכוש חדש בארצות הברית (במקרה והחלטת לרכוש כסא בטיחות חדש בארצות הברית שאל את עצמך איך יגיע הכסא לשדה התעופה - שם אתה אוסף את הרכב השכור, שהרי אינך מתכנן נסיעה על כביש מהיר ללא כסא בטיחות...).

 

חוקי נהיגה מקומיים - חובה עליך לדעת את חוקי הנהיגה והחנייה במדינה, או מדינות, בהן אתה עומד לנהוג. קרא פוסט נפרד בנושא חוקי הנהיגה בחו"ל. בארצות הברית בכלל ובניו-ג'רזי בפרט, ישנם מספר חוקי תנועה שאי ידיעתם עלולה לסכן את חייך וחיי הנוסעים איתך. הקדש כמה דקות לקריאת הפוסט בנושא זה.

 

השכרת הרכב דרך סוכן בארץ או ישירות דרך אתר חברת ההשכרה? - לפני שאתה מבצע את השכרת הרכב דרך סוכן בארץ, שאל אותו את השאלות הבאות: 'האם אקבל החזר במקרה וקיצרתי את תקופת ההשכרה?' (רמז: במקרים מסוימים התשובה תהיה שלילית) ושאלה שניה 'למי אני משלם במקרה ואצטרך להאריך את תקופת ההשכרה?' (רמז: במקרים מסוימים תצטרך לשלם פעמיים - גם לחברת ההשכרה בחו"ל וגם לסוכן בארץ - ולקבל החזר מהסוכן בארץ לאחר חזרתך ארצה ולאחר שתציג את הקבלות בגין התשלום לחברה בחו"ל). והנה עוד סיבה מדוע כדאי לעקוף את הסוכן ולעשות את הזמנת הרכב ישירות באמצעות אתר האינטרנט של חברת ההשכרה.

 

תרופות – חשוב: קיים איסור להעלות בקבוקי נוזלים מעל נפח של 100 סמ"ק לתא הנוסעים של המטוס. אם עליך לשאת עימך תרופות במהלך הטיסה לארץ היעד או חזרה לישראל, דאג מראש לפנות אל הרופא המטפל ולקבל אישור כתוב באנגלית (!) על הצורך בנשיאת התרופות בתיק היד (אשר יעלה איתך לתא הנוסעים של המטוס) עקב מחלתו של המטופל/הנוסע. דאג ליידע את סוכנות הנסיעות בצורך זה על מנת שזו תעדכן את חברת התעופה. בהיעדר מסמך כזה תיאלץ לשלוח את התרופות בתא המטען של המטוס – או גרוע יותר להשאיר את התרופות בשדה התעופה. הכן רשימה מפורטת של כל התרופות (שמות התרופות/המוצרים והמינונים) – אותם מקבל המטופל – לצורך הצגה לרופאים בחו"ל.

 

לגבי טלפון ותקשורת - קרא פוסט נפרד בנושא הוזלת השיחות בהתקשרות בין ישראל וחו"ל

 

טלוויזיה, DVD ומכשירי מולטימדיה – תקן שידורי הטלויזיה בארצות הברית הינו NTSC - ולא PAL כמו בישראל. לא תהיה כל תועלת בחיבור מכשירים כגון DVD, סוני פלייסטיישן וכיו"ב שהבאת מישראל לטלויזיה במלון – מה שתראה על המסך הוא שלג – ובשחור לבן. קרא פוסט אחר ובו טיפים לצפיה בטלויזיה ישראלית בחו"ל - הדבר משמעותי כאשר נוסעים גם ילדים אשר אינם דוברים אנגלית וצריכים לצפות בסרטים מדובבים לעברית.

 

חשמל – מתח החשמל בארה"ב הינו 110 וולט (ולא 220 כמו בישראל). ישנם מכשירים כגון מחשב נייד, מטען חשמלי לטלפון וכיו"ב אשר עובדים בשני התקנים. לעומת זאת, קיימים מכשירים אשר חיבורם למתח שאינו מתאים עלול להשבית אותם (מייבש שיער לדוגמא). ההמלצה: לפני שאתה נוטל איתך מכשיר חשמלי  (DVD, מייבש שיער, מכשיר אינהלציה ואחרים) – ודא שאכן הוא יכול לפעול במתח חשמלי של 110 וולט.

במקרה ומכשיר חשמלי אינו מותאם  לפעול במתח חשמלי של 110 וולט, הדרך היחידה בה יוכל לפעול בארצות הברית היא לרכוש שנאי הממיר את המתח מ-110 וולט ל-220 וולט.  לא מומלץ. הבעיה בשנאי זה הוא גודלו ומשקלו. מדובר בגוש מתכת גדול וכבד – שגודלו ומשקלו עולים ביחס להספק של המכשיר שצריכים לחבר אליו (לדוגמא, מכשיר אינהלציה דורש שנאי בגודל של קופסת נעלי ילדים. מייבש שיער דורש שנאי בגודל של מצבר מכונית). ולכן, חסוך לעצמך את ההתלבטות. עדיף יהיה לך לרכוש בארצות הברית מכשיר חדש (או להשאיל) מאשר לסחוב שנאי במזוודה ולשלם על משקל עודף כדי להטיס אותו.

שים לב: שקעי החשמל האמריקאים שונים משקעי החשמל הישראלים. לא ניתן לחבר תקע ישראלי לשקע אמריקאי ללא מתאם. ההמלצה היא להביא מארץ מספר מתאמים קטנים כאלו – כל אחד קטן יותר מקופסת גפרורים – מתאמים אשר ישמשו אותך בימים הראשונים (לחיבור מטענים של טלפונים, מחשב נייד ומכשירים חשמליים אחרים - רק כאלו הפועלים גם ב-220V וגם ב-110V). מתאמים נוספים תוכל לרכוש על פי הצורך בארצות הברית - בחנויות Radio Shack, Best Buy, ודומות.

 

דואר ותשלומים  - אתה נוסע לתקופה ארוכה מאד. עליך למנות חבר קרוב או קרוב משפחה אשר יאסוף את הדואר שיישלח אליך במהלך השהות בחו"ל. השאר בארץ את:

 

  • המפתח לתיבת הדואר (יחד עם המפתח לרכב הפרטי אותו צריך להניע פעם בשבוע).

  • תעודת הזהות הישראלית שלך - לא רשיון הנהיגה אותו אתה צריך בחו"ל בצמוד לרשיון הנהיגה הבינלאומי.

  • מספר ייפויי כח שערכת ('הנני מייפה את כוחו של ... ת.ז. מס' ...' וכו'), הדפסת וחתמת עליהם אשר יאפשרו למיופה הכח  'למשוך' דואר רשום אשר נשלח אליך.

 

עליך להיות ערוך למקרה בו יגיעו אליך הודעות תשלום דחופות (חשבונות, דו"חות וכיו"ב) אותם יש לשלם לפני המועד האחרון לתשלום. אפשרות אחת היא השארת פנקס המחאות חתומות בידי גורם נאמן. אפשרות שניה היא להסכים עם חבר או קרוב משפחה שהוא יעשה את כל התשלומים ואתה תבצע העברה מחשבונך לחשבונו באמצעות אתר האינטרנט של הבנק (ודא שיש לך גישה לחשבון – שם משתמש וססמא בתוקף).

 

הקטנת הוצאות/תשלומים במהלך הנסיעההגש בקשה לעירייה או המועצה המקומית לפטור מארנונה לחודשי הנסיעה. על מנת לזכות בפטור יהיה עליך למלא הצהרה שהדירה לא תהיה מאוכלסת במהלך התקופה ולא תושכר. אם כבר ניצלת את הפטור בעבר יתכן ובקשת הפטור לא תאושר. במקרה כזה שקול להשכיר את הדירה לטווח קצר - באמצעות שירות AirB&B או בדרך אחרת - במטרה לכסות את הוצאותיך במהלך הנסיעה. הגש בקשה לחברת הכבלים וכל נותני השירותים האחרים (בזק, הוט/יס וכו') – להקפיא את המנוי ולהיות פטור מדמי השימוש בשירותים אלו במהלך תקופת הנסיעה.

 

במקרה נסיעה לפרק זמן של יותר משלושה חודשים: אם אינך מתכוון להשכיר את הדירה יהיה עליך לעדכן בכך את סוכן הביטוח שלך. ביטוח המבנה והתכולה של הדירה אינו 'תופס' כאשר הדירה לא מאוכלסת שלושה חודשים ויותר. אתה תצטרך לרכוש תוספת לפוליסה - בתוספת תשלום - על מנת שיהיה כיסוי גם במקרה זה ולנקוט בפעולות נוספות על מנת שתוספת זו לפוליסה תכנס לתוקף (סגירת זרם המים, ניתוק זרם החשמל ומינוי שכן/קרוב/חבר אשר יבקר בדירה לפחות פעם בשבוע).

 

 

דברים שכדאי לארוז לקראת הנסיעה:

 

  • מגנטים למקרר – לתחושה של בית – אסוף את כל תמונות המשפחה הצמודות למקרר (בבית) עם מגנטים והצמד אותם למקרר במלון הדירות.

  • צרכי משרד הנחוצים לכל הניירת הרפואית, רישום, תיעוד, חשבונות – קלסר, מחברת ספירלה קטנה, שדכן וסיכות, שמרדפים – שקיות שקופות למסמכים + כלי כתיבה. במהלך הנסיעה אתה תקבל הרבה ניירת : אישורים רפוואיים, מסמכים וקבלות מקוריות – אתה צריך להיות מסוגל לאסוף ולתייק אותם.

  • יומן שבועי (יומן הטיפולים) - בו תתעד את ביצוע הטיפולים הרדיותרפיים וכימותרפיים, מספריהם, פרטיהם (הרכב תרופות) הפוגות אם היו וכיו"ב – לאחר חזרה ארצה אתה תיפגש עם רופאים מומחים – גם לצורך קבלת חוו"ד שניה - אשר יבקשו את פרטים אלו וכדאי שתהיה מסוגל לשחזר אותם בקלות ולא מהזכרון.

  • מתנות מישראל לצוות המטפל – שקול לקחת איתך 4-5 מתנות סמליות מישראל עבור הצוות המטפל או לרכוש בארצות הברית מתנות/כרטיסי מתנה (Gift Cards). קרא בהמשך המלצות מפורטות נוספות בנושא.

  • רישיון נהיגה ישראלי (הקטן, מפלסטיק) – בארנק – עבור כל מי שעתיד לנהוג בארצות הברית – בצמוד לרישיון נהיגה בינלאומי ממועדון מ.מ.ס.י.

  • צילום דרכון וצילום אשרת כניסה לארצות הברית – שמור בתיק המסמכים. בנוסף סרוק ושלח לעצמך לתיבת הדוא"ל. למקרה של גניבת או אבדן הדרכון. כנ"ל לגבי רשיון הנהיגה - הישראלי והבינלאומי.

  • 'סיפור דרך' – בתיק היד - קח/הדפס מפה וסיפור דרך המתארים את הנסיעה משדה התעופה אל המלון. קרא טיפ מפורט בהמשך.

  • מעמד/זרוע ומטען לטלפון הסלולארי - אתה תשתמש באפליקציית הניווט והמעמד לטלפון הסלולארי ולשם כך אתה צריך את פריט זה.

  • תיק רפואי מלא של המטופל (כולל תוצאות של בדיקות, צילומים וסריקות) – בתיק יד העולה למטוס – קרא המלצה מפורטת בפוסט העוסק בטיסה לחו"ל.

  • מחשב נייד + עכבר – לתקשורת וטלויזיה ישראלית – קרא המלצה מפורטת בפוסט נפרד.

  • מעבירים חשמליים – לחיבור מכשיר בעל תקע ישראלי לשקע אמריקאי.

  • מחברת ספירלה או קלסר + כלי כתיבה - שם תחזיק ריכוז של כתובות מדויקות של בתי החולים, מכונים, מלון וכו', כתובות דוא"ל ומספרי טלפון של אנשי הקשר בכל אחד מגורמים אלו. מספרי גישה (מספרי חינם לשירותים). אתה תצטרך את מחברת זו לאורך כל הנסיעה לצורך רישום מסודר של הערות, הנחיות, המלצות, כתובות ופרטים אחרים אשר יינתנו לך במהלך הנסיעה.

  • Disability Card (בארנק) – תעודת הנכה מביטוח לאומי – של המטופל ו/או של המלווה – להצגה בשדה התעופה על מנת לעבור את ביקורות הדרכונים והביטחון בתור המהיר.

  • כיפה – למקרה בו תוזמן לאירוע בקהילה היהודית ו/או בית חב"ד.

  • שתי מזוזות – בית מזוזה וקלף לכל דלת משתי הדלתות של הדירה (המזוזה השנייה למקרה בו לדירה תהיה כניסה מכיוון המוסך). קבע את המזוזות עם הגיעך לדירה והסר אותן בעוזבך. הדבר כבר נבדק מבחינה הלכתית.

  • משרוקית לכל ילד - אותה תצמיד לפתק עם פרטי המבוגרים (שם מלא ומספר טלפון) - למקרה שבו הילד (אשר אינו דובר אנגלית) ילך לאיבוד. קרא בפוסט נפרד פרטים נוספים אודות המלצה זו.

 

הנה הקישור לפוסט נפרד ובו תמצא  טיפים והמלצות שתוכל ליישם במהלך השהות בחו"ל (כולל התארגנות לחזרה ארצה).

 

כתוב לנו בבקשה אם יש לך המלצות נוספות וטיפים נוספים אשר לא צוינו בפוסט זה - כמו גם תיקונים להמלצות הקיימות בו. כל המידע הקיים ומפורסם באתר זה מונגש לאחרים על מנת לסייע לקוראים הזקוקים למידע חיוני זה. להלן קישור לעמוד 'כתבו לנו'.

bottom of page